Британският посланик в САЩ Ким Дарък подаде оставка.  Оставката му

...
Британският посланик в САЩ Ким Дарък подаде оставка.  Оставката му
Коментари Харесай

Британският посланик в САЩ подаде оставка в разгара на дипломатическия скандал

Британският дипломат в Съединени американски щати Ким Дарък подаде оставка. 
 Дипломатически скандал сред Англия и Съединени американски щати след теч на информация
Оставката му идва в разгара на дипломатическия скандал сред двете страни поради изтекли имейли, в които Дарък насочва рецензии към Съединени американски щати и президента Доналд Тръмп. 

В имейлите Дарък назовава администрацията на Тръмп " неспособна, несигурна и некомпетентна " и добавя, че Белият дом е " неповторимо нефункционален " и " разграничен " под негово ръководство.

" Не можем в действителност да повярваме, че тази администрация може да бъде всъщност по-нормална; по-малко нефункционална, по-малко непредвидима, по-малко разграничена на фракции, по-малко недипломатична и неспособна ", написа още Дарък.

Изтеклите имейли провокираха скандал, а Ким Дарък разгласи, че при сегашната обстановка не може да извършва отговорностите си по този начин, както желае. 

" След приключването на публични документи от това посолство се появиха доста спекулации за моя пост и продължителността на мандата ми на дипломат. Искам да сложа завършек на тези спекулации. Сегашната обстановка ме попречва да извършвам ролята си по метода, по който бих желал ", изясни той в писмо до Саймън Макдоналд, шеф на английските дипломатически служби.

" При тези условия най-отговорният път, който мога да последвам, е да разреша назначението на нов дипломат ", добави той, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР